NUKIGA er stolte over, at vi igen kan præsentere det bedste musik fra Grønland, når vi besøger danmarks fire største byer 1.-4. maj.

—————————————————-
Billetter
(25/3 – 3/4)
Early bird : 100 kr + gebyr
4/4 – 4/5
entre: 150 kr + gebyr

—————————————————-

Nive & The Deer Children spiller forfriskende skæve kompositioner med referencer til indie-folk og -pop og jazz. De numrene formår at sætte lytteren i en meget sansende stemning. Ligesom en Malick-film (som hun bl.a. også har været med til) bærer musikken præg af små indtryk, sansninger og billeder, som tilsammen vækker en bestemt følelse i publikum med en bredere palet af instrumenter og virkemidler, markante trommer og en hviskende vokal, der fører lytteren ind i et drømmeagtigt univers af melodisk harmoni og stemningsmættede billeder. Alsidigheden er stor. Spændende musik for personer med hang til sprudlende folk-pop i den alternative boldgade. Eller som hun selv kalder det: inuit indie og snow songs

www.niveandthedeerchildren.com
www.nivenielsen.bandcamp.com
www.facebook.com/niveandthedeerchildren
https://www.instagram.com/instanivegram/?hl=da
https://open.spotify.com/artist/2DMHNRGWZiMzV1J1aWNYgm

—————————————————-

Atsinnermiut er et prisnomineret indie-rock band, med base i Grønlands næststørste by Sisimiut. I efteråret 2017 udgav gruppen deres længe ventede selvbetitlede debutalbum, der siden udgivelsen har opnået airplay på radiostationer i både ind-og udland. Bandet er baseret på frontmand og primære sangskriver Apunnguaq Schmidts sange, og de grønlandsksprogede tekster giver et unikt indblik i den grønlandske ungdoms drømme og håb; både for dem selv og deres land. De melodiske og iørefaldende arrangementer leverer den helt rigtige energi til sangene, hvilket tilsammen udgør den unikke lyd der definerer Atsinnermiut.


https://soundcloud.com/atsinnermiut
https://www.facebook.com/atsinnermiut/
https://atlanticmusicshop.gl/nuuteeqqat-cder-35/atsinnermiut-p4135
https://atsinnermiut.wordpress.com/

—————————————————-

Don Maliko skrev som 16-årig en kontrakt med pladeselskabet Sermit Records, hvorefter han udgav sit debutalbum ’Sinnattupiluk’ det samme år i 2007. Rapperen blev hurtigt populær i hele Grønland, og dermed blev kåret som ’Årets nye navn’ i KNR Music Awards 2007 og ’årets talent’ i 2008 til KODA Awards. Don Maliko er stærkt tilbage efter 10-års pause., med sit andet album ’II’

https://open.spotify.com/artist/1EhXlk1KlQdHe6tvqeHywU?si=rEvq_sd4RvqYdkBP_TNMjg
https://www.facebook.com/donmaliko
https://www.instagram.com/donmaliko_donni

—————————————————-

Sound of the Damned er et Grønlandsk Heavy metal band med et mix af Death Core. Bandet er baseret på fire passionerede unge mænd og deres sangskriver Pani Enequist lyriske univers, med dybe og kompromisløse ord, hårde guitarriffs, tunge trommer og viberende bas, dyrker de deres passion for musik. “Via musik kan vi udtrykke ting som, unge mennesker har svært ved at udtrykke. Det som driver os, er at skabe vores eget musik og tekster.”

https://soundcloud.com/sodtofficial/sets/remastered-self-titled-demos
https://www.youtube.com/watch?v=bQCHG9BndLE
https://www.facebook.com/NanoqMedia/videos/1863306953683407/
https://www.facebook.com/sotdofficial/

—————————————————-

SULUIT betyder vinger på Grønlandsk og er navnet den musikalsk gruppe bestående af de talentfulde grønlandske sangere og skuespillere: Nukâka Coster-Waldau, Karina Møller og Ilanguaq Lumholt, og sidst men ikke mindst har vi de to eminente musikere percussionisten Peter Kibsgaard og pianist Kristoffer Jul Reenberg som med drømmende lyd collager binder sangene sammen. Kunstnerne er alle velkendte på den danske og den arktiske scene. De har hver især turneret stort set over hele verden med musik, teater og film.
SULUIT´s lyd er inspireret af den arktiske natur, traditionelle grønlandske tromme sange og sagn, og deres lyd som er vokaldrevet er en smuk udtryksfuld blanding af verdensmusik, soul, pop, jazz og strubesang som tager deres publikum med på en rejse langt op til det smukke nord.
SULUIT`S´ repertoire er primært skrevet af Nukâka og Karina og arrangeret af gruppen, som som også ind imellem også synger lånte sange af andre velkendte Grønlandske kunstnere.