Om Camilla Kleemann-Andersen

Sprog er noget, vi alle lærer, og det er med til at skabe vores identitet og giver os et tilhørsforhold. Sprog er også noget, der kan bringe sindene i kog og giver anledning til følelsesladede debatter. Men hvorfor egentlig det? Hvad betyder sproget for os som mennesker, og hvordan står det til med sprogdebatten i Grønland?

For at blive klogere på inviterede vi Camilla Kleemann-Andersen til en samtale om den grønlandske sprogdebat og de følelser, der kommer i spil, når man diskuterer sprog.

I 2020 vandt Camilla en specialekonkurrence, der præmierede det bedste speciale om Grønland, Færøerne eller rigsfællesskabet. Konkurrencen var udskrevet af universiteter i både Danmark, Grønland og på Færøerne. Camilla vandt med specialet “Plastic Flowers and Tongue-less Greenlanders – Feeling in the Language Debate in 2009-2019”, som handler om den grønlandske sprogdebat fra Selvstyrets indførelse i 2009 og ti år frem.

Hun arbejder i dag som studieadjunkt ved Institut for Kultur, Sprog og Historie på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet) og påbegynder snart sin Ph.D.

Læs Camilla Kleemann-Andersens specialeresumé her.
Læs her et kort interview med Camilla Kleemann-Andersen i Sermitsiaq.

 

(Photo by Jennifer Latuperisa-Andresen on Unsplash)