12. december

Julehilsen fra Arktisk Kommando

Arktisk Kommando opererer i og omkring Grønland og Færøerne, hvor vi hævder kongerigets suverænitet og løser opgaver som f.eks. redningsaktioner, fiskeriinspektioner, håndtering af miljø- og naturkatastrofer, forskningsstøtte samt overvågning.

På billederne ses, inspektionsskibet Thetis ud for Færøerne, Ejnar Mikkelsen ved en isbræ i Grønland, et slædehold fra Sirius-patruljen og et Challenger-fly.

Julen i Arktisk Kommando fejres i fem forskellige tidszoner lige fra Nuuk til København, og både til lands og på vands. Det er en vigtig tradition især for dem der er adskilt fra familien over perioden.

I juledagene prioriteres derfor tid til hygge, som vi kender det hjemme fra de varme stuer med familien, og afslapning blandt venner og kollegaer.

F.eks. får stationerne på østkysten af Grønland i starten af december et ’juledrop’, hvor mandskabet bl.a. får julegaver hjemmefra.

Men selvom der er fokus på at holde traditionerne i hævd, er Arktisk Kommando og skibene selvfølgelig altid klar til at rykke ud med meget kort varsel.

Julehilsen fra Arktisk Kommando

NUKIGA julekalender

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle 24 låger direkte i din indbakke