4. December

“All I want for Christmas is … AND!”

Det kommer måske som et chok for de fleste, at jeg ikke foretrækker rensdyrsteg, lammesteg eller andre lokale råvarer juleaften!

At have en ”baghave” der bugner af lækre råvarer, er et enormt privilegie. Hjemme hos os fylder vi fryseren henover sommeren og efteråret, så vi har gode råvarer året rundt. Lige nu er fryseren fyldt til bristepunktet. Rensdyr, fisk og fugl fylder middagstallerknerne, og udgør vores hverdagsmad. Når det kommer til julemiddagen, må jeg være ærlig at sige – at det ikke er bæredygtighedsspørgsmål som fylder, men derimod en stor andesteg! And får vi kun den ene gang om året, hvilket er med til at gøre julemiddagen til noget helt særligt.

Mine bæredygtige madvalg sker derimod resten af året, særligt igennem mit fokus på såkaldt ”urejst mad”. ”Urejst mad” er et udtryk for mad som har været på den korteste rejse, inden den ender på tallerkenen. Når man bor i et land hvor størstedelen af vores madvarer importeres, så tror jeg på at vi sammen kan gøre en forskel ved at fokusere på ”urejst mad”. For – let’s face it – det er nok ikke anden juleaften der gør forskellen i klimaregnskabet, men derimod vores madvaner og de madvalg vi gør alle årets andre dage!

Iværksætter og senior projektleder i Sermersooq Business Council
Anne Nivíka Grødem
www.nivika.gl / www.business.gl

“All I want for Christmas is … AND!”

NUKIGA julekalender
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
19
20
21
22
23
24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle 24 låger direkte i din indbakke