5. december

En kold og smuk oktoberdag i 2015 besøger Dorte Mandrup og landskabsarkitekt Kirstine Jensen for første gang Ilulissat for at undersøge stedet, hvor Isfjordcentret kommer til at rejse fra det smukke grønlandske landskab. Med temperaturer ned til minus 16 grader var de lokalproducerede sælskinsjakker det eneste rigtige valg til en sejltur langs fjorden.

Det stiller høje krav til både formgivning og materialevalg at skabe arkitektur i et unikt stikke verdensarv. Isjordscentret er derfor designet, så det påvirker det skrøbelige landskab mindst muligt. En smuk solskinsmorgen i 2019 begyndte bygningen endelig at tage form. Let svævende bevæger den sig i en bue over kanten af Semermiutdalen og giver en spektakulær og uforstyrret udsigt over dalen og Isfjorden. 

Dorte Mandrup foran kameraet i Ilulissat til optagelserne på Virtual Reality-filmen ’Springet’, som giver et unikt indblik i, hvordan vi arbejder og former arkitektur i storslåede landskaber, der hvor vores naturarvs skønhed slår allerhårdest. For os er Isfjorden et af de tydeligste eksempler på dette. Filmen blev vist som en del af udstillingen ’Umistelige landskaber’ på Dansk Arkitektur Center.

På vores seneste besøg på byggepladsen den 9. november begynder vi endelig at kunne se, hvordan bygningen bliver en naturlig forlængelse af vandreruterne omkring Isfjorden. Samtidig håber vi at det bliver et samlingssted, hvor lokale kan opleve solopgangen, nyde aftensolen eller blot uformelt mødes midt i det smukke og rå terræn. Vi glæder os meget til at kunne byde velkommen i Isfjordscentret i sensommeren næste år. Rigtig glædelig december!

En hilsen fra Isfjordscentret

Isfjorden er et skrøbeligt og uhyre smukt UNESCO beskyttet landskab. I 2016 vinder Dorte Mandrup konkurrencen om at designe det nye Ilulissat Isfjordscenter, der skal formidle områdets spektakulære historie og skabe debat om klimaforandringernes enorme betydning både lokalt og globalt.  

NUKIGA julekalender

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle 24 låger direkte i din indbakke