8. december

NORDØSTGRØNLAND – en opdagelse værd  

Nationalparken i Nordøstgrønland er ikke blot verdens største. Den rummer en helt enestående uberørt skønhed og storslåethed.  Området har også en unik historie, der på flere måder har haft afgørende indflydelse på situationen i dag, ikke blot lokalt og for Grønland, men også for hele Rigsfællesskabet og endda globalt.

Nordøstgrønland har betaget mig, lige siden jeg kom derop første gang for mere end 40 år siden, som medlem af Slædepatruljen Sirius. Siden har jeg berejst området talrige gange. Det er desværre blot ganske få mennesker, der har en sådan mulighed, og derfor har jeg nu udgivet den første bog i en ny serie om Nationalparken. Bogserien “På opdagelse i Nordøstgrønland” bliver rigt illustreret og for alle, som måtte ønske at få kendskab til den enestående nordøstgrønlandske natur og områdets historie.

I den første bog – KONG OSCAR FJORD – har jeg udvalgt mere end 250 billeder for at vise indtryk fra de mange forskellige egne, fjorde, landskaber, bebyggelser og årstider i og omkring den mægtige og prægtige Kong Oscar Fjord.

Man kan læse mere om bogen på www.xsirius.dk

Glædelig jul og godt Nytår til alle!

Peter Schmidt Mikkelsen

NUKIGA julekalender

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle 24 låger direkte i din indbakke