Oplæsning fra romanen “Opgangen”

Den 30. april 2021 udkom Nauja Lynges seneste roman OpgangenByens Forlag. I den anledning havde vi inviteret Nauja Lynge ind til en live-oplæsning fra bogen. Oplæsningen sluttede af med en spændende samtale om bogen og den motivation, Nauja Lynge har haft for at skrive den.

Kort om romanen:

Elise er grønlænder, men skjuler det. Hun er altid iført makeup og stiletter – selv når hun går ned med skrald. Og hun er varsom med sit alkoholindtag og undgår at tale grønlandsk. Solveig er færing, men fortæller det ikke til folk. Hun bor alene, arbejder alene og siger, at hun kommer fra Kokkedal, når nogen spørger til hendes opvækst.
Elise flytter ind i den opgang på Christianshavn, hvor Solveig er vicevært, og de to holder sig først fra hinanden. Men en dag sker der noget, der tvinger dem til at beslutte, om de fortsat vil leve livet på sidelinjen.
Opgangen er en roman om de uligheder, som grønlændere og færinger oplever i Danmark. Den er en opsang til grønlandske og danske politikere og til den del af den danske befolkning, der stadig er med til at fastholde negative stereotyper.

Udover at skrive bøger og holde foredrag, blogger Nauja på Jyllandspostens webavis med fokus på primært Rigsfællesskabet og relationen mellem Grønland og Danmark, og hun var i 2012 med til at sætte fokus på rigsfællesskabet med iBogen Rigsfællesskabet til Debat på forlaget Systime. Hun stiftede i 2015 Foreningen Rigsfællesskabet, og hun arbejder gennem sit virke som debattør, forfatter og foredragsholder for en styrkelse af rigsfællesskabet.